Bezbrižno na put

I ove godine, uprkos situaciji koja je zadesila ceo svet, većina će svoj godišnji odmor provesti dalje od kuće. Da bi ovo prošlo bez neprijatnih iznenađenja, donosimo vam korisne savete.

Koji problemi vrebaju?

Možda nećemo imati prilike da putujemo u egzotične zemlje i zemlje u razvoju, gde se često javlja putnička dijareja, ali to ne znači da ne bi trebalo da pazimo na zdravlje i kada ne idemo tako daleko. Neravnoteža u crevnoj mikroflori može uzrokovati brojne neprijatne simptome i upropastiti vam putovanje.

1.  Opstipacija

Oko 40 % ljudi se tokom godišnjeg odmora susreće sa zatvorom. On može biti uzrokovan promenom ishrane, nedostatkom sna i promenom dnevnog ritma (vreme jela i odlaska na spavanje), čak i stresom zbog promene mesta boravka. Već prilikom vožnje do odredišta dugo sedimo, izbegavamo da pravimo pauze kao bismo što pre stigli, jedemo sendviče, pijemo malo tečnosti, što nikako nije dobar recept za zdravu probavu.

2.  Proliv

Kupanje u slatkoj vodi ili u bazenu može uzrokovati proliv, budući da voda može da sadrži bakterije i viruse uzročnike. Tokom plivanja gutamo određenu količinu vode, a deca koja često više rone i duže su u vodi popiju i više. U plićaku su koncentracije mikroba najveće, tamo se deca često zadržavaju i stavljaju stvari u usta, tako da su posebno podložna crevnim infekcijama.

3.  Trovanje hranom

Zbog visokih letnjih temperatura, tokom letnjih meseci postoji veliki rizik za razmnožavanje bakterija u hrani. Moramo biti oprezni koju hranu konzumiramo. Posebno treba obratiti pažnju na sladolede koji su najčešći izvor trovanja Salmonellom. Takođe, problem može biti nedovoljno termički obrađeno meso, kremasti kolači, jaja, umaci i kontaminirana voda za piće.

Prevencija

Da biste verovatnoću infekcije sveli na najmanju moguću meru, preporučujemo da se snabdete dobrim bakterijama koje će se boriti protiv uzročnika dijareje i održavati ravnotežu u digestivnom sistemu. Ravnoteža u digestivnom sistemu omogućava regulisano varenje i održavanje zdravlja crevne sluzokože, a to doprinosi zdravlju i vitalnosti celog organizma.

Najpraktičnije rešenje za celu porodicu na putovanjima su svakako Prolife pastile. Pojedinačno pakovanje vam omogućava da ih ponesete bilo gde, u džepu ili torbi. Za konzumiranje nije potrebna voda, a pastile imaju prijatan kremast ukus. Deca će ih takođe obožavati!

tablete

Saznajte više o proizvodu!

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *